DOSR en dames VVW winnen Kaag en Braassem cup

Kaag en Braassem – Zondag 26 augustus werden op de velden van Voetbal Vereniging Woubrugge (VVW) de finales om de Vakgarage Straathof (sponsor) Kaag en Braassem cup gespeeld. In de heren finale streden DOSR en Kickers ’69 om de wisselbokaal die door DOSR werd gewonnen met 3-1. Bij de dames streden VVW en WVC. VVW ontving de wisselbokaal uit handen van wethouder Petra van der Wereld door een 1-0 winst door een doelpunt van Brenda Zuidam in de eerste helft.

de selectie van DOSR

Na de voorronden in de afgelopen weken speelden de zes voetbalclubs uit de gemeente zondag 26 augustus tegen elkaar, afhankelijk van de plaats die ze in de twee poules hadden bereikt. Om elf uur trapten de teams van ROAC en VVW af voor hun wedstrijd om de plaatsen vijf en zes. De wedstrijd werd gewonnen door VVW gewonnen met 3-2 waarmee VVW op de vijfde plaats eindigde. Daarna speelden MMO en WVC om de derde en vierde plaats. Die strijd werd gewonnen door MMO met 2-0, waardoor zij derde werden.

Om 14.30 uur ontbrandde de strijd tussen DOSR en Kickers ’69. Nou ja strijd, het bleef een redelijk tamme wedstrijd die door doelpunten in de eerste helft van Guido van der Meer (penalty) en na de pauze door Take Goppel en Nino Wesseling (penalty). In blessure tijd redde Pascal Broer nog de eer voor de Kickers ’69, uitslag 3-1. Zij kregen de wisselbokaal uit handen van wethouder Petra van der Wereld. Dat was alweer voor de zesde keer in de negen finales (van de tien) die ze hebben gespeeld.

Het damesteam van VVW

Voorzitter Hans Boer van VVW kijkt tevreden terug op het verloop van de wedstrijden. Hij benadrukt dat het de saamhorigheid tussen de voetbalbesturen verbetert en dat het een mooie start is zo vlak voor de competities. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om te denken aan de medemens die getroffen zijn of worden door kanker. De opbrengst van de intree gaat het KWF fonds, de opbrengst is nog niet bekend.

Auteur: Job