Dorpsleerhuis Woubrugge vertoont film ‘Into the Wild’

Woubrugge – Het Dorpsleerhuis Woubrugge vertoont op woensdag 19 april de film ‘Into the Wild’

De toekomst voor de 22-jarige Christopher McCandless (Emile Hirsch) leek boordevol mogelijkheden. De sportieve jongen is vers afgestudeerd, maar in plaats van te kiezen voor een veelbelovende carrière neemt hij een resoluut besluit: Christopher verlaat zijn ouders en vrienden en trekt e op uit, het avontuur tegemoet. Daar komt bij dat hij ook zijn stoffelijke eigendommen achter zich laat en de ware zin van het leven en zijn eigen identiteit hoopt te vinden, zonder hierbij afhankelijk te zijn van geld, macht of sociale status.

Terwijl hij zijn ouders en zus wanhopig achterlaat voert Christophers ontdekkingstocht hem door de hele VS. Intussen heeft Christopher het pseudoniem Alexander Supertramp aangenomen en schrijft hij over zijn ervaringen in een dagboek. Zijn grote wens is om uiteindelijk in Alaska terecht te komen en hij pakt elk baantje aan om het geld bij elkaar te krijgen om deze grote reis te maken. Afgezien van zijn drang om van niets en niemand afhankelijk te zijn blijft het een raadsel waarom Christopher zijn familie, waarmee hij een goede relatie onderhield, in de steek laat. Totaal mensenschuw is hij namelijk niet, al brengt zijn droom om in Alaska te leven wel een eenzaam bestaan met zich mee. Met deze beelden begint Into The Wild dan ook. Christopher wordt door een vriendelijke chauffeur in een verlaten gebied afgezet en neemt zijn intrek in een leegstaande bus. Dat hij in Alaska gaat komen is dus zeker. Hoe het daar afloopt en vooral hoe Christopher daar belandt is eigenlijk de kern van dit vierde regieproject van acteur Sean Penn.

U bent van harte welkom in Geref. Kerk, Abr. Kuyperweg 1 in Woubrugge. Aanvang 19.30 uur De entree bedraagt € 5,00 inclusief koffie of thee. Graag vooraf aanmelden door een email te sturen aan Marianne Jekel, marianne-jekel@planet.nl

Artikel bron: Dorpsleerhuis