Doet u ook mee met Burgernet?

Kaag en Braassem – Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie en gemeente om Nederland veiliger te maken. Via Burgernet kunnen de gemeente en politie hulp vragen aan inwoners.  Het doel is om meer ogen op straat te hebben, en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Ruim 1000 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem hebben zich aangemeld. Meer hulp is altijd nodig, doet u ook mee? Meld u vandaag nog aan via www.burgernet.nl.

Burgernet

Hoe werkt Burgernet?

Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld:

  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • beroving
  • vermiste personen

Ook maakt Burgernet gebruik van e-mail om u te informeren over een verdachte of onveilige situatie, of om te vragen of u iets gezien heeft in uw buurt.

Burgernet app

Burgernet heeft een app ontwikkeld. Met de Burgernetapp werkt u samen met politie en gemeenten bij het oplossen van een misdrijf of het opsporen van een vermist persoon. Zo kunt u zelf een bijdrage leveren aan veiliger woon- en werkomgeving. De app is gratis en u hoeft geen Burgernetdeelnemer te zijn om toch mee te helpen bij de opsporing. De app kunt u vinden in de appstore (iOS) of playstore (Android).

Artikel bron: Gem. KenB