Doet u mee: Pionieren in participatieland

Kaag en Braassem – Uitnodiging voor twee bijeenkomsten ” PIONIEREN IN PARTICIPATIELAND” op 7 en 21 juni.  Citaten uit “pionieren in participatieland” Dalfsen/Synhaeve/Hoet 2017. Participatie gaat over samen denken, samen besluiten, samen doen en samen leren.

Participatie is geen vrijblijvend thema, een zekere mate van participatie is noodzakelijk.

De rol van de gemeenteraad onder druk: van het laatste woord naar het eerste woord.

Elk vraagstuk en elke lokale gemeenschap, elk dorp, vraagt een eigen participatieve werkwijze.

Met plezier nodigt de gemeente u uit voor twee bijeenkomsten over participatie.

7 juni 19.30 uur raadzaal

De eerste bijeenkomst staat in het teken van het verkennen van participatiemodel Stolk “Samen denken, Samen  besluiten, Samen doen en Samen leren”, dat de gemeenteraad heeft gekozen als uitgangspunt voor participatie.

Wat is dit model, hoe kunnen we ermee werken en wat betekent dat? Onder begeleiding van Roelands Stolk wordt deze werkwijze toegelicht en vindt verdieping plaats.

21 juni 19.30 uur raadzaal

Tijdens de tweede bijeenkomst gaan we samen aan de slag om een beleidskader te maken voor participatie.

Het kan maar duidelijk zijn… welke kaders gelden bij participatie, wanneer welke vorm en welke onderwerpen lenen zich voor participatie of helemaal niet, hoe pakken we dat dan aan, welke kaders gelden daarbij?

De twee bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis in Roelofarendsveen, starten om 19.30 uur tot ca 22.30 uur en zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in participatie en vooral in pionieren.

Uitgenodigd zijn leden van de gemeenteraad, burgerleden, leden van het college van burgemeester en wethouders, ambtelijk specialisten en management en natuurlijk inwoners van Kaag en Braassem.

Graag vooraf en uiterlijk 4 juni aanmelden voor deze bijeenkomst via griffie@kaagenbraassem.nl

Artikel bron: gem. KenB