Derde plaats voor Joyce Oudshoorn op NK Bloemsierkunst

Rijpwetering – Twaalf jonge talenten streden zaterdag 8 oktober voor de titel De beste junior van het NK Bloemsierkunst. De winnaar mag volgend jaar meedoen aan het Europees kampioenschap voor junioren. Dat was niet te hoog gegrepen voor Joyce Oudhoorn uit Rijpwetering die op de derde plaats eindigde.

bloemsierkunst

De drie beste junioren van het NK Bloemsierkunst

Uiteraard is Joyce heel erg blij met de derde plaats. Joyce vond het een pittige dag die voor haar al om zeven uur begon en pas zondagaochtend vroeg om een uur eindigde.Ze eindigde op de derde plaats met 207,3 punten, Daphne Pijkeren werd tweede met 213,4 punten en Hidde Klink werd Nederlands kampioen met 226,3 punten. Joyce kan zich daarin best vinden, het wordt gejureerd en je weet niet hoe de jury beoordeeld.

Zij wil vooral haar assistent Sylia Meijer bedanken die haar altijd heeft ondersteund net als haar ouders, zus met vriend en verdere familie die bij de happening op kasteel Groeneveld in Baarn erbij waren.

In November is Joyce haar volgende wedstrijd om de Flower cup bij Cultra in Aalsmeer. Van de 185 deelnemers stonde ze na de voorronden op de vijfde plaats bij de boeketten wedstrijden. Ze heeft er zin in er weer wat moois van te maken.

bloemsier-jpg-custom

De bloemstukken worden bijgezet bij de tentoonstelling Bloemkunst 2016 die u van 8 tot 16 oktober kunt bezichtigen. Kaarten verkrijgbaar aan de balie of online via www.staatsbosbeheer.nl/bloemkunst2016

Auteur: Job Grovenstein
Foto bron: Joyce