Den Hoorn vrouwen 1 – WVC vrouwen 1

Oude Wetering – Eerste wedstrijd in het bekertournooi. Toeschouwer krijgen weinig hoogtepunten te zien in Den Hoorn

De eerste bekerwedstrijd op bezoek bij gepromoveerde 3e  klasser Den Hoorn was een leerzame wedstrijd. Het geeft aan hoe ons team nog in de steigers staat. (gelukkig nog niet zo erg als het Nederlands heren elftal) Er moeten nog stappen gemaakt worden om dit seizoen minimaal plek 8 in de 2e  klasse te gaan halen. Geen nood we staan aan het begin met een groep zeer welwillende meiden dus de mogelijkheden om stappen tijdens het seizoen te gaan maken zijn er zeker.

Afijn eerst vandaag, het opschrijfboekje bleef leeg, dus voor degene die dit leest voor de doelpunten makers kan nu weg klikken. Den Hoorn een zeer jonge ploeg met een aantal echte straat schoffies er in, die handig waren met een bal en in de duels alles gebruikte om deze winnend te kunnen afsluiten. Hier hadden we echt de nodige problemen mee en sommige komen dan echt wat brutaliteit te kort lijkt het en laten zich wat afbluffen. Zodoende kwamen we zelf moeilijk aan het voetballen toe en was het ook nog veel zoeken naar de eigen posities, maar daar kregen we de tijd niet voor, Den Hoorn oogde fit en pompte de bal elke keer rap naar de voorwaartse, sloten aan en zaten veel kort op en rond de bal. Dat eiste al bijna al onze aandacht op.

Gelukkig stond het verdedigend wel goed en gaven we niet meer dan halve kansjes weg. Zelf kwamen we in de 1e helft niet veel verder dan een pegel van Nina van afstand dat we als wapenfeit mogen noemen.

In het begin van de 2e helft lijken we ons even los te worstelen en lukt het elkaar wat beter te vinden en kunnen we ook met zijn allen aan aanvallen gaan denken. Maar helaas zijn de verdedigers de aanvallers meestal de baas dus voor de doelen gebeurd er verder nog steeds zeer weinig. Pas tegen het einde van de wedstrijd ontstaat er aan beide zijde wat meer ruimtes en onze keepster Anne Kammeraat moet een paar keer aan het werk en doet dit met volle overtuiging. Er komt zelfs 1 open kans voor Den Hoorn maar de rechtsbuiten weet oog in oog met Anne Kammeraat de bal naast te schieten en zo komen we goed weg. Aangezien wij nu ook wat meer ruimte voorin krijgen lukt het Mariska van Berkel om na fraai wegdraaien af te werken op doel, maar de keepster stopt hem. De beste ‘ mogelijke ‘ kans voor ons wordt er uiteindelijk geen. Esmee Schrama op rechts er door en samen met Mariska van Berkel een 2 tegen 1 verdedigster situatie, maar zoals een beetje kenmerkend voor ons deze wedstrijd is onze passing te onnauwkeurig en levert het geen kans op.

Er komt nog 1 lekkere voorzet van de linksbuiten van Den Hoorn en onze Britt Klein kopt de bal prima in en Anne Kammeraat redt met een fantastische reflex en is zowel door de tegenstanders als onze eigen speelsters (gelukkig) niet te passeren vandaag.! Als de keepsters de beste van het veld waren dan weet iedereen wat de uitslag was….

De andere wedstrijd in onze bekerpoule leverde naast veel goals blijkbaar ook veel gele en zelfs rode kaarten op hebben we begrepen. RCL 2 verloor thuis van Woubrugge 3-4. Onze volgende bekerwedstrijd is volgende week thuis tegen RCL op zaterdag om 17.00 uur. Kijken of er dan gescoord kan worden.

Artikel bron: WVC