Dementievriendelijk Kaag en Braassem aanwezig op de braderieën

Leimuiden/Oude Wetering – Woensdag 14 juni en zaterdag 8 juli is de initiatiefgroep “Dementievriendelijk Kaag en Braassem” aanwezig op de braderieën in Leimuiden en in Oude Wetering.

De doelstelling is: meer bekendheid geven aan Dementie en de Alzheimercafés die dit seizoen zijn gestart. De vrijwilligers zullen bezoekers informeren over alle aspecten rondom dementie en zorg bij dementie. U kunt op de braderie tasjes met informatie over dementie afhalen bij de kraam van de initiatiefgroep. Tevens krijgt u de gelegenheid om Dementievriend te worden en een gratis (online) cursus te volgen.

De aanwezigheid op de braderie past binnen de uitdaging van het landelijke project “Samen dementievriendelijk”. Op uitnodiging van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaan Alzheimer Nederland, PGGM en andere maatschappelijke partners de uitdaging aan om tot 2020 één miljoen Nederlanders bewust te maken van dementie. Om de bewustwording te vergroten is er een landelijke campagne gestart, zijn er diverse trainingsprogramma’s en een online platform beschikbaar.

Wil je meer weten over dementie in gemeente Kaag en Braassem? Kijk op www.dedriemaster.nu/dementie-vriendelijk en Facebook @DementievriendelijkKaagenBraassem.

Artikel bron: Driemaster