De Pegel nieuw onderkomen VJR

Roelofarendsveen/Oude Wetering – Vanaf 1 oktober 2017 is de VJR niet meer in de Alkeburcht, maar in De Pegel, het clubhuis van IJsclub Alkemade. Na het gedwongen vertrek uit de Alkeburcht is het bestuur van de Stichting VJR de hele zomer op zoek geweest naar een geschikte locatie. “Je zou verwachten dat er vanuit de gemeente wel wat hulp zou komen, nadat we op straat gezet werden, maar veel verder dan een belofte kwam het niet”, aldus voorzitster Ingrid van Hameren. “We zijn op verschillende locaties wezen kijken” vervolgt ze, “maar deze plek biedt toch wel de mooiste kansen”. Toch was het pas na uitnodiging van voorzitter Van der Hoorn dat de VJR een kijkje ging nemen in De Pegel. Dat bezoek was zo positief, dat besloten werd tot een samenwerking. Zo kan de VJR dit seizoen toch nog haar 50 jarig jubileum vieren. Hoe dat zal gebeuren is nog niet bekend.

VJR de pegel

Zondagmiddag, even na 12.00u tekenden beide voorzitters het 1-jarige contract en gaf Van der Hoorn de sleutels van het pand aan Van Hameren. ‘Het is een contract voor 1 jaar, maar we hebben de intentie om langer door te gaan,’ aldus Van der Hoorn. ‘Wij gaan volgend jaar verbouwen, de kleedkamers zijn aan een opknapbeurt toe en we moeten even kijken hoe dat uitpakt. Maar we verwachten geen problemen’ voegt hij er aan toe.

De VJR is voor iedereen vanaf groep 6 t/m 15 jaar en wordt elke zondagmorgen van 11.00u tot 13.00u gehouden. De eerste VJR, op 1 oktober, is bovendien GRATIS!!!!! Het hek tussen de Grundel en De Pegel zal iedere zondagochtend gewoon open zijn, dus kinderen uit de botenwijk hoeven niet helemaal om te fietsen via De Baan.

Artikel bron: KenBnieuws