De Nieuwkoop Halve Marathon 2016

Nieuwkoop – Op zondag 4 september wordt, alweer voor de 30e keer, de Halve Marathon van Nieuwkoop georganiseerd op het prachtige parcours rond de Nieuwkoopse plassen.

7 september 2015

De halve marathon maakt vanuit Nieuwkoop een mooi rondje via Noorden, het Noordse dorp naar Woerdense Verlaat. Dan tussen de rietkragen door en via het slingerende weggetje naar het pittoreske dorpje de Meije en van daaruit via het fraai vernieuwde Meijepad weer  terug naar Nieuwkoop.

Naast de halve marathon is er ook een wedstrijd over 10 kilometer. Evenals de afgelopen jaren zullen de deelnemers aan deze afstand met bussen vervoerd worden naar het startpunt in de Meije en van daaruit dezelfde prachtige route lopen als de lopers aan de halve marathon. Buiten de 10 kilometer en de halve marathon is er ook nog de, sinds vorig jaar vernieuwde, loop over 5 kilometer, een jeugdloop over 1 kilometer en een kinderloop waarbij er voor alle kinderen een leuke surprise is.

Ook de wandelaars en Nordic Walkers komen aan hun trekken:  er zijn diverse loopafstanden, variërend van 10 tot maar liefst 25 kilometer, uitgezet in de aantrekkelijke omgeving van Nieuwkoop.

Een evenement als de Halve Marathon vraagt nogal wat voorbereiding, zowel van de organisatie als van de deelnemers. Gelukkig kan de gehele zomerperiode nog benut worden om optimaal geprepareerd aan de start te verschijnen. Alle lopers veel plezier en succes gewenst in deze voorbereiding!

Alle informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl  Hier kunt u zich uiteraard ook melden als u de organisatie middels sponsoring wilt ondersteunen.