De missie ‘bankjes’ van Ria Selderbeek gaat door

Leimuiden – Voor Ria Selderbeek is haar ‘missie’ bankjes nog niet ten einde. Ze heeft al redelijke aandacht gekregen in de pers en van de politiek van de gemeente maar Ria ervaart dat het onderwerp nog lang niet is afgerond.  Niet alleen zijn er nog steeds te weinig bankjes in en rondom haar woonplaats Leimuiden maar ook ziet zij grote verschillen tussen Roelofarendsveen en Leimuiden.

bankje hoek Kerklaan in Leimuidenbankje bij jachthaven Oude Wetering

bankje in Leimuiden, hoek Kerkstraat                nieuw bankje bij jachthaven Oude Wetering

Mevrouw Selderbeek is nog steeds niet tevreden over de inzet van de gemeente. Zij is met wethouder Haarman en hoofd gemeentewerken in september in rondom het dorp gefietst om aan te geven waar de bankjes staan die vervangen moeten worden, ontbreken en of extra bankjes wenselijk zijn. ‘Het wil maar niet vlotten’ zegt ze. En daar aan toevoegend: ‘en dan fiets of wandel ik door Oude Wetering en Roelofarendsveen en dan zie ik dat er op diverse plaatsen nieuw straatmeubilair is geplaatst. Hoe kan dat, waarom daar wel en hier niet?  En waarom gebeurt er zo weinig. Er is de afgelopen tijd slechts één bankje geplaatst bij de Generaal v.Merleweg/Vriezekoop-Z.’  Zonder moeite noemt Selderbeek een flink aantal plekken waar bankjes zijn verdwenen of vervangen moeten worden. Selderbeek: ‘de gemeente wil een recreatie gemeente zijn maar dat zie je nog niet terug in de uitvoering terwijl het zo eenvoudig is. Geef de recreanten, fietsers en wandelaars de mogelijkheid te uit te rusten en te laten genieten van onze fraaie polders. En niet alleen dat maar ook in het dorp moeten er meer bankjes komen vooral vanwege de oudere inwoners. Kijk eens naar buurgemeente Nieuwkoop daar zijn de laatste jaren 100 bakjes geplaatst en worden er jaarlijks 25 vernieuwd. Daar kan het dus wel.’

Het is duidelijk dat Selderbeek nog lang niet klaar is met haar missie. Zij blijft met de gemeente in gesprek om haar doel te bereiken.

Auteur: Job Grovenstein