de gemeente wordt fleuriger met ‘hanging baskets’

Kaag en Braassem – In alle kernen van de gemeente worden ‘hanging baskets’ geplaatst met fleurig groen. Wethouder Herman Haarman gaat donderdag 18 mei vlak bij het gemeentehuis een van de baskets plaatsen. Het is de start van een kleurrijk onthaal in alle dorpen voor het zomerseizoen van 2017. Iedere dorpskern wordt op dit moment verrijkt met hangende bloembakken. De plaatsen worden zo mogelijk samen met de dorpsraden bepaald.

Parels in de buitenruimte

De plantenbakken worden geplaatst op markante plekken in de dorpen. Bij entrees van de dorpen en in winkelcentra. Het idee is door verschillende dorpsraden aangedragen en door de gemeente opgepakt. Dorpsraden en verenigingen als ‘Groei en Bloei’ hebben vervolgens meegedacht over trekpleisters waar de bloembakken goed in hun element zijn.

De gemeenteraad heeft besloten om te investeren in ‘parels’ in onze buitenruimte: verbeteringen in verschillende dorpen. De plantenbakken zijn daar onderdeel van.

Slimme plantenbakken

De plantenbakken worden geleasd bij Huyskweker Alphen aan den Rijn, één van de landelijke 19 Huyskwekers die gespecialiseerd zijn in hangpotten. De bakken worden gevuld met eenjarige planten, overvol met bloemen in verschillende kleuren. De plantenbakken vragen nauwelijks verzorging met hun ingebouwde waterreservoir.

 

 

Artikel bron: Gem. KenB