De Feeks, een succesvolle start van St. Theodulfus

Oude Wetering – Vrijdagavond 21 april is het toneelstuk “De Feeks” succesvol in première gegaan bij de toneelvereniging St. Theodulfus. In een gezellig volle toneelzaal van het BonaVenturaCollege in Oude Wetering werd de eerste keer de Feeks getemd. Op 28 en 29 april spelen ze de voorstelling nogmaals om 20.00 uur!

De Feeks

Iedereen kent eigenlijk het verhaal van “het temmen van de Feeks” van William Shakespeare wel. Het verhaal wordt veel gespeeld, maar is ook verfilmt in bijvoorbeeld “10 things I hate about you”. De basis is iedere keer hetzelfde. Een man heeft twee dochters, de oudste is een draak en de jongste een liefelijke dame waar de mannen achteraan zitten. De vader besluit dat zijn jongste dochter geen relatie mag tot er voor de oudste een man is gevonden. De aanbidders van de jongste spannen samen om een man te vinden voor de oudste. En toch is iedere vertelling weer net een beetje anders.

Bij Theodulfus spelen ze een vrije vertaling uit de 90’er jaren. Natuurlijk draait het verhaal rond de onmogelijk Katharina (een uitgesproken mooie rol door Milou Pouw) en hoe een aantal edelmannen Petruchio (schitterend gespeeld door Mark Hogeboom) zo gek krijgen om haar hand te vragen. Dit om daarmee toegang te krijgen om de schone Bianca (een mooie rol voor de debutante bij het volwassenen toneel Laura van Rijn) het hof te maken. Maar of het nu allemaal verloopt zoals de edelmannen gehoopt hadden?

De regie heeft een duidelijke keuze gemaakt om een andere voorstelling dan ‘normaal’ neer te zetten. Er is nauwelijks een decor en op het podium staat nog een extra verhoging. De spelers zitten niet in de coulissen, maar zitten allemaal de gehele tijd op het podium, op hun eigen stoel. Iedere stoel zegt ook wel wat over het karakter van de speler. De knechten zitten op sobere houten stoeltjes, de nobelen in de meer luxe stoelen, de reizigers op klapstoeltjes en Bianca op een liefelijk gedecoreerde zetel. En daar waar in de tijd van Shakespeare alle rollen door mannen werden gespeeld (ook de dames rollen) lopen er bij Theodulfus een aantal vrouwen die mannen rollen vertolken. Met snor en al!

Het is anders dan anders, maar dat weerhield de zaal er niet van om lekker te lachen om, de soms snedige of op andere momenten gemene, opmerkingen van de spelers. En op andere momenten was het muisstil in de zaal omdat iedereen zat op te letten of werd zich twijfelend afgevraagd of dat wat er op het podium gebeurde wel echt door de beugel kon. Want het is een komedie van Shakespeare, maar er zit een duidelijke boodschap in. Maar is dat een boodschap die nog steeds relevant is in de wereld van 2017? Het hoeft niet, maar het zet de bezoekers wel weer eens aan het denken. En komt u niet voor de boodschap van het stuk, geen probleem, er is ruimte genoeg om lekker te lachen! Want het blijft toch een fijne avond uit!

Kaarten à € 7,- per persoon verkrijgbaar aan de zaal tijdens de uitvoeringsdata. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, dan kunt u nu reserveren via www.theodulfus.nl. De plaats zelf wordt toegewezen aan de deur. Ook kunt u telefonisch reserveren. U kunt op 24 april tussen 20.00 en 22.00 uur bellen naar: 06 47 32 51 24.

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u weer gezellig aanschuiven bij ‘Het Hof van Alkemade’ voor het speciale Theatermenu. Wilt u hier gebruik van maken, geef dit dan even door bij uw reservering. Het theatermenu is alleen telefonisch te reserveren. Het Theatermenu is alleen op 28 april beschikbaar.

Artikel bron: St. Theodulfus