De Alkeburcht moet het centrum van de gemeente worden

Roelofarendsveen – Een paar dagen voor de start van de kermisweek heeft de de groep EVVW-ondernemers (Carlo Egberts, John en Bart Verdel en Joost Wesselman) voor het eerst de deuren van De Alkcburcht open gezet voor het publiek. Zij wilden alvast belangstellenden, met Party NL band op de achtergrond, laten zien hoe ver de renovatie van het pand is gevorderd en wat er nog moet gebeuren voordat er weer theater uitvoeringen kunnen worden gehouden.

De EVVW-groep: Joost Wesselman, John- en Bart Verdel en Carlo Egberts

De ruim vijftig belangstellenden waren zonder uitzondering positief verrast over de inrichting van de grote zaal met aansluitend het terras waar nog een serre moet komen. Een geweldige felicitatie is op zijn plaats. Met ondersteuning van familie en vrienden is er in een half jaar veel tot stand gekomen. Een particulier initiatief in optima forma.  Zo kan het dus ook. Maar er moet nog heel veel gebeuren voordat de afspraken met de gemeente zijn nagekomen. Het pand is voor ruim 300.000 euro overgegaan naar de EVVW-groep maar de gemeente had wel een miljoen achterstallig onderhoud begroot. In een presentatie liet Joost Wesselman, niet zonder trots, zien hoe hard er was gebuffeld en wat er nog moet gebeuren de komende anderhalf jaar. Wat de groep belangrijk vond was dat de grote zaal zo spoedig mogelijk in gebruik genomen werd zodat er weer wat kon worden verdiend. Dat is mooi op tijd gelukt waardoor de zaal volgende week donderdag en vrijdag, tijdens de kermisweek, open is.

Woordvoerder Bart Verdel: ‘we hebben zoveel als mogelijk zelf gedaan. Alleen voor de echt grote klussen hebben we aannemers ingeschakeld. Onze drijfveer wat dat wij de Alkeburcht als Dorpshuis wilden behouden. We hebben nu de grote zaal voorzien van een verplaatsbare tribune afkomstig van de theaterzaal van Adje uit Tilburg met 250 stoelen. Omdat we energieneutraal willen bouwen zijn er voorzieningen getroffen voor het plaatsen van een warmtepomp. We moesten een lek dak en een lek dijklichaam herstellen en daarnaast nu ook gaan werken aan de horeca voorziening en een toiletgroep. Dan staat er ook nog de bouw van tien sociale woningen en zes in de vrije sector op de planning zoals is afgesproken met de gemeente. Eind 2019 moet het klaar zijn. En om het geheel mooi af te maken willen we samen met de gemeente het plein leuker maken voor meer gezelligheid. De Alkeburcht moet het centrum van de gemeente worden.’

Auteur: Job