Dames ROAC verslaan koploper Ventura

Rijpwetering – De handbalsters van Sportvereniging ROAC hebben zondagmiddag, nota bene in Schiedam, gewonnen van koploper Ventura : 15-20

Alle uitwedstrijden werden tot nu toe nipt verloren en na 8 wedstrijden stond de ploeg op de 6e plaats. Alle 3 de thuiswedstrijden werden wel gewonnen.
De dames van ROAC waren er op gebrand om tegen de koploper een goed resultaat neer te zetten en zo een signaal af te geven aan alle tegenstanders dat ze de tegenslagen van het nipte verlies ook kunnen ombuigen.

ROAC kwam al binnen drie minuut op een 2-0 voorsprong en halverwege de eerste helft stond de koploper met 3-5 achter. Gedurende de rest van de eerste helft bleef het verschil klein en de dames uit Rijpwetering gingen met een kleine voorsprong naar de kleedkamer (9-11).

Wetende dat de dames van Ventura gemiddeld 27 doelpunten maken waren de dames van ROAC op hun hoede. In de tweede helft verkleinde de thuisploeg het verschil tot 1 doelpunt, maar even later bouwde ROAC de voorsprong uit naar 12-19.

Collectief zit het met deze groep wel goed die in elk geval weer heeft aangetoond niet bij de eerste de beste nederlaag uit het veld te zijn geslagen. De verdediging stond als een huis en de wedstrijd werd dan ook afgesloten met een stand van 15-20, waardoor ROAC de eerste punten van een uitwedstrijd mee naar huis nam.

Artikel bron: KenB nieuws