Culturele functie Alkeburcht blijft behouden

Roelofarendsveen – Het initiatief van de EVVW-groep heeft succes met hun actie om het van de zomer gesloten Alkeburcht te behouden. Het college van B&W heeft de voorkeur uitgesproken voor hun initiatief ten koste van de andere opties. Er moeten nog zeker vele hobbels worden genomen maar de groep heeft genoeg energie om het samen met de gemeente op te lossen.

Het college gaat in gesprek met de EVVW over de overname van het bestaande gebouw. Vanwege het besluit gaat de eerste voorkeur het college er een zorginstelling te vestigen niet door. Het college gaat nu op zoek naar een alternatieve woonlocatie voor mensen met dementie..

Wie is EVVW

De EVVW-groep is opgericht om gezamenlijk een plan in te dienen voor de nieuwe bestemming van de Alkeburcht. De EVVW groep staat voor Egberts,Verdel, Verhaar en Wesselman. Dit zijn 4 ondernemers die opgegroeid zijn in Roelofarendsveen en die daar ook hun bedrijven hebben gevestigd. Zij zijn met dit project al een paar maanden met veel enthousiasme bezig en hebben ook al diverse gesprekken met de Wethouder en diverse betrokken Ambtenaren gehad. Het plan is om de Alkeburcht open te houden in de vorm van een multifunctioneel cultuurhuis 2.0. Daarnaast worden er nog 13 woningen gerealiseerd waarvan 10 sociale huurwoningen. Daarnaast zijn der voor de invulling en het gebruik van het cultuurhuis veel goede idee├źn. Dit ook in samenwerking met andere ondernemers en betrokkenen.

 

Auteur: Job Grovenstein