Collegeleden bezoeken Wijkpunt Het Spant

Leimuiden – Op donderdag 12 januari kwamen er in het wijkpunt van Tom in de buurt collegeleden op bezoek. Burgemeester Marina van der Velde – Menting, wethouder Floris Schoonderwoerd en beleidsmedewerker Babette van den Berg waren aanwezig in Het Spant.

spant (Small)

Wijkcoaches Claudia Bindraban en Sarah van der Laan gaven eerst een korte uitleg over het wijkpunt Het Spant, de ondersteuning die Tom in de buurt bewoners daar biedt en de activiteiten die (zullen) worden aangeboden. Daarna was er tijd en aandacht voor bezoekers van Het Spant. De burgemeester en wethouder gingen aan tafel zitten bij de deelnemers van de breiclub. Reactie van een bezoeker: ‘Er werd gevraagd naar mijn achtergrond en waarom ik bij Tom kom. Ook wat mijn thuissituatie is, erg leuk. Je merkte dat ze oprecht geïnteresseerd zijn.’ Na een kop koffie en thee was het weer tijd en werd er afscheid genomen. Na vertrek van de burgemeester werd er nog wel even over na gekeuveld.

Sinds begin oktober is Wijkpunt Het Spant gestart. Inmiddels is de activiteit Heel Leimuiden Haakt (en Breit)! een druk bezochte activiteit. Gemiddeld komen er 12 mensen per week breien en haken. Ook is er gelegenheid voor een spelletje. We zijn nog op zoek naar een gezelligheidsdarter voor de donderdagmiddag. Komt u langs? Sinds het nieuwe jaar bieden we op de dinsdagmiddag creatieve activiteiten aan.  U bent daar van harte welkom! Dus loop binnen bij Tom in de buurt op dinsdag en donderdag van 9.30 – 15.30 uur.

Artikel bron: Tom in de buurt
Foto bron: pr