Chloé Hoogendoorn op 2 afstanden NL kampioen inlineskaten

Woubrugge – Twee keer goud en één keer brons dat was de oogst op het NK inlineskaten de afgelopen week voor IJsvereniging Woubrugge in Heerde.  Vier jeugdleden van vereniging presteerden buitengewoon goed. De 14-jarige Chloé Hoogendoorn behaalde zelfs 2 x goud, 1 x op de 1000 m op de baan en 1 x op de 100 m sprint op de weg. Sophie Kraaijeveld behaalde de bronzen medaille op de 500 m.

Chloé op hoogste treetje

Naast Chloé en Sophie deden Joes van Deursen en Kirsi Hoogeveen mee. Ook zij behaalden prima uitslagen. Kirsi werd vierde op de 500 meter en Joes werd tiende op de 100 meter sprint.

2 x goud
Chloé kan het daags na het kampioenschap nog steeds niet geloven. “Onze categorie is heel sterk, we zijn allemaal aan elkaar gewaagd. Dan is het heel tof als het zo goed lukt om op het juiste moment te pieken. Ik ben echt supertrots!”

NK baan en weg
Er waren diverse disciplines, zowel op de piste als op de weg. Zo was er op de baan een 100 meter sprint, een one lap en een puntenkoers. Op de piste werd een puntenkoers, een afvalkoers, 1000 meter en 500 meter sprint gereden.

Voor de vier rijders was het de eerste keer om aan een dergelijk toernooi in deze opzet mee te doen. Drie dagen presteren en langs de baan genieten van alle andere wedstrijden. De hele top uit Nederland deed mee. Kirsi: “Geweldig om te zien hoe Ronald en Richard Mulder en alle andere toppers van Nederland hun wedstrijden rijden. Heel spectaculair om dan langs de baan te staan. Daar leer je zelf ook heel veel van”.

Talentengroepen
Sophie, Chloé en Kirsi maken onderdeel uit van het RTC Zuid-West, een regionaal talentencentrum waar een geselecteerde groep sporters met elkaar trainen. Voormalige skeeleraars Jos en Marieke Dohle trainen en begeleiden hier met veel inzet en passie een mooie groep talenten. Samen maken de rijders elkaar sterker.
Sophie: “ We trainen 2 keer per week in Boskoop en in Alphen aan den Rijn. Ook doen we regelmatig een extra training op de piste in Heerde.  Dat is echt nodig, want de piste is een andere manier van rijden dan op de weg.”
Daarnaast leren de rijders om als team met en voor elkaar te rijden. Kirsi: “tactiek is een belangrijk onderdeel van deze sport. We leren dat we elkaar goed in de gaten moeten houden en zorgen dat we als team goed rijden”.

Joes maakt onderdeel uit van de talentengroep Zuid-West. Hij traint 1 keer per week op de baan in Leiderdorp en hoopt t.z.t. aan te haken bij het RTC. Joes: “Ik vind het heel gaaf om aan dit toernooi mee te doen. Ik leer er veel van en daardoor ben ik extra gemotiveerd om te trainen”.

In de winter verruilen de sporters hun wieltjes voor schaatsen.  Sophie en Chloé rijden dan bij de talentengroep van het District Sassenheim en Kirsi maakt deel uit van het RTC Shorttrack in Dordrecht. Joes schaatst bij de IJsvereniging Woubrugge.
De sporters zijn dus multi-disciplinair en hebben vooral veel plezier in het sporten met elkaar.  De IJsvereniging Woubrugge is trots op deze talenten!

Artikel bron: IJsvereniging Woubrugge