Cheque van € 1.000 voor Stichting Fietsmaatjes

Roelofarendsveen – Na een zeer geslaagd wandelevenement van Rondje Ka op 3 juli heeft de commissie een cheque overhandigd aan de Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem.

fietsmaatjes

De overhandiging vond plaats op het Noordplein en werd gedaan door de voorzitter Rene Koek en enkele commissieleden van Rondje Ka. Ook waren er een aantal vrijwilligers van de Stichting Fietsmaatjes en uiteraard de oprichtster en voorzitter Idi van der Meer bij aanwezig. De cheque ter waarde van € 1.000 werd door Idi in ontvangst genomen. Zij was zeer blij verrast met het hoge bedrag waarvoor zij direct een goede bestemming wist. Er moesten voor alle fietsen extra accu’s worden aangeschaft. Hiermee kan deze aanschaf worden bekostigd.

De hoge opbrengst van Rondje Ka kwam tot stand door het grote aantal deelnemende wandelaars en de uitgebreide verzorging in de vorm van allerlei streekproducten die door diverse bedrijven uit Kaag en Braassem gratis waren verstrekt. Tevens werd er door Hier in de Regio, officiële partner van Rondje Ka, veel promotie gemaakt. Langs de route van de wandeling stond ook een huiskamer met bankje, kast en piano, waarop gespeeld werd. Dit was ter promotie van het bouwproject “Aan de Braassem”. Ook deze sponsor was bereid aan het goede doel te doneren.

De Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem heeft inmiddels 5 duofietsen en bezorgt vele senioren regelmatig een geweldige fietsrit. De stichting is echter nog altijd op zoek naar vrijwilligers die samen met een gastfietser een dagdeel zouden willen fietsen. Mocht u interesse hebben hiervoor kijk op fietsmaatjeskb.nl.

Rondje Ka is voor volgend jaar weer gepland, en wel op zondag 2 juli 2017. De organisatie zal er dan ook voor zorgen dat het een mooie, gezellige en ook “culinaire” route wordt. Hopelijk met nog meer deelnemers, zodat zij wederom een plaatselijk goed doel kunnen steunen met een bijdrage.

Artikel bron: Plantaris
Foto bron: Plantaris