CDA Kaag en Braassem maakt cache-tocht

Kaag en Braassem – CDA Kaag en Braassem heeft een Cache-tocht door de gemeente uitgezet, met de toepasselijke naam: Rondje Kaag en Braassem. De tocht voert u langs de kernen van Kaag en Braassem en laat u mooie plekjes bezoeken. Momenteel bestaat de tocht uit 8 “kernen”.  De komende tijd zullen er nog een paar caches bijgeplaatst worden, zodat u een mooie en actieve Toer-tocht door de gemeente kunt maken, per auto, fiets of te voet.

Professionele GPS-apparatuur is niet per se nodig, de meeste moderne smartphones bezitten ook de functionaliteit om de exacte coördinaten op de kaart te tonen middels een geocache-app.

Geocachen, oftewel schatzoeken, is een wereldwijd spel met miljoenen spelers, waarbij spelers aan de hand van GPS-coördinaten een route afleggen, al dan niet door het oplossen van puzzels. De bedoeling is dat de spelers de caches(schatten) opzoeken, vinden en loggen, waarbij ook nog het een of ander aan informatie wordt uitgewisseld. Loggen vindt plaats door de spelernaam in een logboekje in de schat te noteren, en vaak ook door online een review te geven. GPS-locaties kunnen opgezocht worden op www.geocaching.com

Artikel bron: CDA