CCH wordt tekort gedaan

Hoogmade – Het bestuur van het Cultureel Centrum Hoogmade (CCH) krijgt onvoldoende vergoeding van de gemeente om de gymnastiek voorzieningen in De Schuur op orde te houden. Het is absoluut te weinig om te sparen voor vervanging van de toestellen maar de veiligheid is nooit in het geding geweest zo laat het bestuur weten.

gym-in-de-schuur-custom

gymzaal De Schuur

Dat is in het kort de reactie van het bestuur van CCH nadat de gemeente de subsidie aanvraag van 18 november 2015 eerst heeft aangehouden en daarna te kennen heeft gegeven dat zij bereid is een voorschot te willen geven op de gevraagde investering maar dat vervolgens te gaan korten op de jaarlijkse vergoeding.

Het bestuur van CCH kan zich niet vinden in de opstelling van de gemeente en verwijst naar de regelingen die zijn getroffen met De Tweesprong in Roelofarendsveen en ‘t Spant in Leimuiden. Het komt ook niet overeen met de gemeentelijke verordening en vraagt het bestuur zich af: hoe kan het dat de gemeente wel € 35.000 vergoeding betaald voor de gymzalen bij Kaskade nadat de gemeente die heeft gebouwd. Het bestuur is van mening dat zij op dezelfde wijze behandeld moeten worden als andere organisaties.

Daarnaast vraagt CCH een bijdrage van de gemeente voor noodzakelijk onderhoud en willen ze de kosten van energie verlagen door zonnepanelen op het dak van De Schuur. Morgen gaat het bestuur in gesprek met wethouder Henk Hoek om uit de impasse te komen.

Auteur: Job Grovenstein