CCH wil gelijkwaardige behandeling

Hoogmade – Het bestuur van de plaatselijke Cultureel Centrum Hoogmade (CCH) maakt zich grote zorgen om het voortbestaan van de panden die zij beheren wanneer de gemeente niet over de brug komt met meer financiële ondersteuning.Dat blijkt uit de brief die het bestuur deze week naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Na overleg en brieven van en naar het college van B&W wil deze niet bewegen en heeft het bestuur van CCH de hoop gevestigd op de gemeenteraad.

CCH

Het geschil met de gemeente richt zich met name op het multifunctionele gebouw De Schuur. Woordvoerder Frans Witteman vertelt dat het met name gaat over achterstand onderhoud aan het gebouw en het vernieuwen van sporttoestellen.

De stichting is van mening dat zij niet die riante financiële regeling hebben wat de andere sportaccommodaties in de gemeente hebben. Witteman: ‘de gemeente moet ons koesteren omdat wij de goedkoopste zijn van allemaal. Wij willen gelijk behandeld worden om die reden hebben we nu onze hoop gevestigd op de gemeenteraad. B&W blijft op hun standpunt staan dat de stichting te weinig heeft gespaard maar wij hebben jarenlang te weinig financiële ondersteuning (7.000 euro p.j.) gehad van de gemeente en daardoor niet kunnen sparen.  We hopen en verwachten dat de gemeenteraad de redelijkheid van onze vragen inziet.’

Wanneer de brief in de politiek besproken wordt is nog onduidelijk.

Auteur: Job Grovenstein