CCH gaat duurzaam

Hoogmade – De Stichting Cultureel Centrum Hoogmade (CHH) heeft recent 70 zonnepanelen laten plaatsen op het dak van de multifunctionele accommodatie De Schuur. Hiermee levert het CCH een bijdrage aan de het gebruik van duurzame energie. De investering zorgt, met een verwachte jaarlijkse opbrengst van 20.000 kWh, ervoor zorgt dat de energierekening voor de drie aangesloten gebouwen De Schuur, Het Drieluik en de Stal fors lager wordt.

de Schuur met 70 panelen

Deze ‘groene’ investering is mede mogelijk gemaakt door de toekenning van een rijkssubsidie in het kader van de ‘Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ en het aangaan van een onderhandse lening (renteloos).

Naast de 70 zonnepanelen zijn in de zomerperiode timmerwerkzaamheden verricht (o.a. twee nieuwe deuren geplaatst) en is de binnenkant van De Schuur geschilderd. Tijdens NL Doet in maart was reeds het plafond met een hoogwerker schoongemaakt.  Voor de werkzaamheden aan het interieur van De Schuur ontving het CCH een subsidie van het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord. Met deze stappen is de geplande meerjarige renovatie van De Schuur afgerond. Het ziet er weer uit als nieuw.

Bij de werkzaamheden en subsidieaanvragen is prima samengewerkt met alle betrokken vrijwilligers en verenigingen. Het CCH-bestuur bedankt alle subsidiegevers en alle vrijwilligers van harte.

 

Artikel bron: CCH