Buurman Toon fleurt je op!

Oude Wetering – Zoveel mogelijk mensen blij maken. Dat is de belangrijkste doelstelling van zorg- en beleveniskwekerij Buurman Toon aan de Baan in Oude Wetering. Tijdens het Veense bloemencorso laten eigenaren Jan, Adri, Paul, Elisabeth en Gea Volwater op geheel eigen wijze zien wat ze daarmee bedoelen. Op een bakfiets met een GrabbelToon geven ze – na een succesvol eerste tulpenseizoen – symbolisch het startschot voor het najaarsseizoen met Dahlia’s en Chrysanten. En toveren ze ongetwijfeld bij het publiek een lach op het gezicht.

buurman-toon-bakfiets

Buurman Toon fleurt je op!

Tijdens het Veense bloemencorso op zaterdag 24 september laat de familie Volwater mensen op een ludieke manier kennismaken met Buurman Toon. Onder het motto ‘Buurman Toon fleurt je op’ trekken de familieleden met een bakfiets met GrabbelToon langs het publiek. De gelukkigen die bij Buurman Toon mogen grabbelen hebben altijd prijs en dingen bovendien mee naar een relaxweekend voor twee personen in een Golden Tulip Hotel.

Dat ‘Buurman Toon fleurt je op’ geen loos motto is, bewijst de familie Volwater iedere dag. Sinds de opening van Buurman Toon op Valentijnsdag jl. beidt de kleinschalige kwekerij meerdere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding. Ze kunnen in een rustig tempo, zonder prestatiedruk, meewerken in de bloementeelt, die nog volledig handmatig plaatsvindt. De geoogste bloemen worden vervolgens vanuit de schuur zoveel mogelijk aan particulieren verkocht. Vanaf de Veense kermisweek zijn er bij Buurman Toon bijvoorbeeld volop Dahlia’s en Chrysanten te verkrijgen.

Met hun deelname aan het Veense bloemencorso hoopt de familie Volwater mensen ook te enthousiasmeren en in beweging te krijgen om Buurman Toon een handje te helpen.
Op de kwekerij is nog plaats voor een aantal enthousiaste vrijwilligers die naast hun dagelijkse bezigheden graag iets voor anderen betekenen. Ook wil de familie Volwater  meer mensen bereiken die een (tijdelijke) dagbesteding nodig hebben: van mensen met een burn-out die langzaam weer willen wennen aan een werkritme tot vluchtelingen en gepensioneerden die graag meer onder mensen willen zijn. Iedereen is welkom.
Buuman Toon fleurt je graag op!

 

Wie geïnteresseerd is in het werk bij Buurman Toon, kan contact opnemen met Adri Volwater: 06 – 13 91 11 26. Meer informatie is ook te vinden op: www.buurmantoon.nl.

Artikel bron: Buurman Toon