Burgemeester en wethouders bezoeken ActiVite Hussonshoek

Woubrugge – Dinsdag 11 december bezocht burgemeester Marina van der Velde-Menting van de gemeente Kaag & Braassem samen met het college van wethouders verpleeghuis ActiVite Hussonshoek.

Het werkbezoek werd afgelegd in het kader van “Kernen on tour”, waarbij het college iedere maand een van de dorpen in het werkgebied bezoekt. Op deze tournees worden verschillende locaties aangedaan, zoals scholen en verpleeghuizen. In dat kader werd ook ActiVite Hussonshoek bezocht.

Hussonshoek is een locatie voor mensen met dementie. De laatste jaren krijgen mensen die hiermee te maken krijgen, vaak zorg in een woonvorm die ‘Kleinschalig Wonen’ wordt genoemd. In deze locaties hebben bewoners een eigen slaapkamer, maar een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Er wordt gezamenlijk gegeten en geleefd, en familie blijft meestal een grote rol spelen in de zorg en aandacht voor de bewoners. Er is een vast zorgteam en het dagprogramma is overzichtelijk. Deze woonvorm wordt in alle locaties voor mensen met dementie van ActiVite aangeboden. Locatie Hussonshoek werd in 2015 gebouwd en heeft drie van deze woningen.

Tijdens het werkbezoek kregen de burgemeester en het college van wethouders een rondleiding door de locatie. Er was gelegenheid om vragen te stellen en de sfeer was goed. De burgemeester sprak haar enthousiasme uit over Hussonshoek: “Wat een mooie locatie voor Woubrugge!”