Buien, zon en frisse Paasdagen

Regio – Vandaag begint het paasweekend met redelijke temperaturen. Later op de dag trekken buien over het land. In het weekend wordt het kouder met op zondag 5-8 graden, veel wolkenvelden en lokaal een bui. Vanaf maandag gaat de temperatuur omhoog en wordt het wisselvalliger.

Vandaag, vrijdag, veel bewolking en is er kans op een spatje regen. In het midden en zuiden is het zo goed als droog met wolkenvelden en zon. Het wordt ongeveer 10-12 graden en er staat een matige wind uit het oosten tot zuidoosten. In de avond trekt vanuit het zuidwesten een buiengebied over het land en kan het op meer plaatsen regenen.

Zaterdag zijn er vrij veel wolkenvelden met in het midden en vooral het noorden kans op regen. In het zuiden is het in de ochtend droog en kunnen in de middag een paar buien ontstaan. Lokaal kan de zon een tijdje schijnen. In het midden en zuiden staat een zuidwestenwind en wordt het 10-11 graden. In het noorden is de wind ’s middags noordoostelijk en wordt het 5-7 graden aan de kust tot 9 in het binnenland. In de nacht naar zondag draait de wind naar het noorden. Hierdoor wordt het kouder.

Eerste Paasdag zijn vooral in het binnenland zijn veel stapelwolken met soms wat zon. In de kustprovincies komt de zon wat vaker even tevoorschijn. Op een enkel buitje na blijft het droog. Door de frisse wind van zee wordt het niet warmer dan 5-6 graden in het noorden en 7-8 graden in de rest van het land. Normaal is het begin april 10-13 graden.

Tweede Paasdag is het met 7-9 graden in het noorden en 10 tot plaatselijk 11 graden in de rest van het land iets minder koud. Een groot deel van de tijd is het bewolkt en in de middag gaat het vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen regenen.

De dagen daarna gaat de temperatuur omhoog, maar blijft het wel wisselvallig.

Bron: weeronline