Brrrr, da’s wennen

Regio – De week begint waterkoud met overdag circa 6 graden. Dinsdag is het zelfs onstuimig en kletsnat. Daarna wordt het zachter.

Vandaag, maandag, is er veel bewolking en aanvankelijk valt vooral in de zuidoostelijke helft van het land af en toe regen of motregen. In de middag kan overal af en toe (mot)regen vallen.

De wind waait morgen uit het noordoosten tot oosten en is op veel plaatsen matig of vrij krachtig. In de loop van de nacht gaat het in het zuiden harder regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 4 graden.

Dinsdag koerst een lagedrukgebied over ons land. Het wordt een kletsnatte dag. Vooral in de westelijke delen van het land kan regionaal meer dan 20 mm regen vallen. De zon krijgen we waarschijnlijk niet te zien. Naast regen staat er ook veel wind op het programma. In de (vroege) ochtend waait er aan de noordkust nog een harde noordoostenwind (7 Bft.). In de middag waait er op veel plaatsen een (vrij) krachtige zuidenwind. Later op de middag en in de avond steekt een (noord)westenwind op en deze kan het felst uithalen. Aan de kust wordt de wind stormachtig en vooral in de noordelijke kustgebieden is dinsdagavond kans op westerstorm (9 Bft.). Daarbij zijn (zeer) zware windstoten mogelijk tot circa 100 km/uur.

De temperatuur ligt dinsdag een groot deel van de dag rond 6 graden. Aan het einde van de middag en in de avond stijgt het kwik naar 8-10 graden.

Woensdag komen er enkele buien voor, maar zien we ook af en toe de zon weer. Met circa 12 graden is het beduidend warmer dan komende dagen en is de middagtemperatuur vrij normaal voor eind oktober. In de ochtend waait er nog een stevige zuidwestenwind. Later op de dag wordt de wind matig en zuidelijk.

Donderdag wordt het nog wat warmer met 13 graden aan zee tot regionaal 15 in het oosten. Het weerbeeld bestaat uit wolken, een paar buien en af en toe zon.

Ook vrijdag en komend weekend is het waarschijnlijk zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 12-15 graden. Vrijdag wordt op veel plekken een droge dag.

Bron: weeronline