Brandweerwerk is spannend en leerzaam

Leimuiden – De Kazerne Leimuiden is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarom organiseerde zij afgelopen maandag een vrije inloopavond voor haar inwoners en ondernemers. De avond was een groot succes. Vier jonge mannen namen die avond deel en waren onder de indruk van het brandweerwerk. Verder waren er diverse toeschouwers uit het dorp.

Inwoners en ondernemers mochten deze avond met een oefening van de brandweer mee. Vier jonge mannen namen daadwerkelijk deel en mochten mee met de wekelijkse oefening. Zij en diverse inwoners waren er getuige van hoe de brandweer te werk gaat bij een brand in een boerderij waarbinnen nog een slachtoffer was. “Spannend, maar ook heel leerzaam hoe de brandweer iemand uit een brandend huis redt, waar je geen hand voor ogen ziet,” aldus een van de deelnemers.

Zelf aan de slag

Na de oefeninzet konden de deelnemers zelf aan de slag. Zij mochten onder begeleiding met ademlucht lopen in een ruimte gevuld met oefenrook. Vervolgens hebben de mannen ook nog onder begeleiding met redgereedschap een autowrak opengeknipt. “Dit komt allemaal dicht bij hoe het in werkelijkheid is”, vertelt bevelvoerder Theo de Wit, terwijl hij hen begeleidt met het redgereedschap.

Aanmelden?

Tot slot kregen de deelnemers nog een rondleiding door de kazerne en een map met informatie wat de functie van vrijwillige brandweerman of -vrouw inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Zij laten de kazerne in Leimuiden binnenkort weten of de brandweer echt iets voor hen is. Denk jij er ook over om bij de brandweer te gaan, loop dan gerust binnen bij kazerne Leimuiden of beter nog neem contact op met Patrick Escherich, tel. 06 1700 48 85, e-mail: patrick.escherich@brandweer.vrhm.nl.

 

Artikel bron: KenB nieuws