Brandweerwedstrijden in en om Nieuwveen

Nieuwveen – De vrijwillige brandweer van kazerne Nieuwveen (Brandweer Hollands Midden) organiseert de provinciale hoofdklassewedstrijd. Op zaterdag 25 maart gaan 8 brandweerploegen uit voornamelijk Zuid-Holland de strijd met elkaar aan.

brw motor

Ze strijden om de beste ploeg van de provincie te worden en de winnaars mogen door naar de gewestelijke wedstrijden met zelfs kans op doorstroom naar de landelijke.
De ploegen krijgen bij de hoofdklassewedstrijd een complex incident voorgeschoteld. Lastiger dan bij de standaard wedstrijden. Ook een Officier van Dienst is aan deze wedstrijd toegevoegd om zijn vakbekwaamheid te tonen.

De eerste ploeg start om 7.45 uur, de laatste zal om 16.15 uur aantreden. De locatie waar de wedstrijd zal plaatsvinden kan niet vooraf bekend gemaakt worden. Maar publiek en bezoekers kunnen zich melden bij de brandweerkazerne in Nieuwveen, Hogendijk 2a (auto’s parkeren op de parkeerplaats achter de Hervormde Kerk!). Daar wordt informatie gegeven over de rijroute naar de wedstrijdlocatie.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om te komen kijken! Het belooft een mooie zonnige dag te worden. De locatie is goed bereikbaar en er is goed zicht op de ploegen die aan het werk zijn. Dus neem de moeite om de ploegen aan te moedigen en om uw kinderen een mooie zaterdag te geven!

Om 18.15 uur zal burgemeester Buijserd de prijsuitreiking verrichten in de brandweerkazerne te Nieuwveen.

De volgende ploegen zullen mee doen:
1. Zwijndrecht (Zuid-Holland-Zuid)
2. Werkendam (Midden West Brabant)
3. Vakbekwaamheid (Rotterdam-Rijnmond)
4. Sliedrecht (Zuid-Holland-Zuid)
5. ’s-Gravenzande (Haaglanden)
6. Ameide-Tienhoven (Zuid-Holland-Zuid)
7. Brandwijk (Zuid-Holland-Zuid)
8. Katwijk 2 (Hollands Midden)
Brandweer Nieuwkoop in Nieuwveen.