Brandweerman R. van Wageningen ontvangt lintje

Woubrugge – Vrijdag 3 november heeft burgemeester Marina Van der Velde-Menting, de versierselen behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau, in de brandweerkazerne uitgereikt aan R. van Wageningen.

brandweer Woubrugge
Burgemeester van der Velde: ‘De heer van Wageningen heeft een mooie carrière bij de brandweer gehad. Hij werd op 1 september 1987 aangesteld bij de vrijwillige brandweer
als Aspirant Brandwacht. Met verschillende opleidingen en scholingen is hij nu tot het niveau Hoofd Brandwacht opgeklommen. Maar Van Wageningen was meer dan een brandweerman. Altijd zeer betrokken en gedreven, een voorbeeld voor het korps in gedrevenheid en standvastigheid. Hij heeft dan ook veel betekend voor de
kazerne Woubrugge. Niet alleen als Hoofd Brandwacht maar zeker ook met zijn
betrokkenheid en alle werkzaamheden die hij vrijwillig verrichte aan al het materiaal.
De bekroning met de Koninklijke Onderscheiding is dan ook zeer op zijn plaats. Met zijn inzet is een prachtige bijdrage aan de samenleving in Kaag en Braassem geleverd. ‘Een zeer vakkundige betrouwbare man’, zoals zijn collega’s zeggen. Een enorme waardevolle en betrouwbare kracht die de brandweer na 30 jaar zeker gaat missen.

Korpsploeg Van der Kerkhof roemde zijn inzet voor het korps in Woubrugge. Naast betrokkenheid is René heel secuur. Hij kan als geen ander de brandweer boot betimmeren en is goed in het beplakken van de bar op de zolder van de kazerne. Hij blinkt uit in het oplossen van defecten, het bijvullen van ademlucht en noem zo maar op. Staat altijd klaar voor het verrichten van hand- en spandiensten. Een voorbeeld voor velen.

Auteur: Job Grovenstein