Brandweer helpt grensoverschrijdend

Regio – De vrijwillige brandweer van Nieuwveen en Ter Aar is vrijdag twee keer buiten de gemeentegrenzen actief geweest.

leimuiden

Nieuwveen assisteerde bij een brandje op Camping De Drecht aan het Vriezekoop in Leimuiden. (zie ook foto BRW NVN)

Achter in het park stond een stacaravan in brand en voor de waterwinning (uit de Drecht) werd een tweede wagen opgeroepen. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, de brand werd snel geblust.

Tijdens het bestrijden van deze brand werd de brandweer aangesproken door een eigenaar van een andere stacaravan. Toevallig had hij een uur eerder ook brand gehad in de keuken van zijn stacaravan. Ook daar heeft de brandweer een nacontrole gedaan, advies gegeven en via Stichting Salvage de verzekeringsprocedure opgestart.
Beide stacaravans zijn onbewoonbaar verklaard en is er sowieso een huisdier omgekomen. Enkele honden werden vermist.
De duikers van Brandweer Ter Aar hebben vrijdagavond geassisteerd in Bodegraven bij een groot duikalarm. Een kindje van zo’n 5 a 6 jaar zou kopje onder zijn gegaan tijdens het zwemmen in de Oude Rijn. Met drie duikteams werd gezocht. Na een half uur werd het kindje door een duiker van de bodem gehaald. Ambulancepersoneel en de trauma-arts van het MMT uit Rotterdam hebben het kind gereanimeerd en per ambulance naar ziekenhuis werd vervoerd.