Boerderijtuin realiseren met crowdfunding

Hoogmade – Na de zomervakantie gaan de kinderen van basisschool ter Does naar hun nieuwe brede school. Een heel nieuwe leeromgeving in een prachtig nieuw gebouw, wat wil je nog meer. Toch ontbreekt er nog wat. Alle gelden voor de nieuwbouw zijn besteed waardoor er is geen geld meer is voor een fraaie aankleding van het speelplein bij de school. Dat kan en moet anders volgens initiatiefnemer en meester Rob Looyenstein. Dus bedacht hij een actie om geld bij elkaar te sparen voor een duurzaam groen speelplein. Een speelplein wat uitnodigt om te bewegen en om de natuur te beleven. Met alleen betontegels komen we er niet en komt het prachtige nieuwe schoolgebouw niet tot z’n recht. Wij willen een boerderijtuin, aldus Rob.

Met deze actie hopen ze nog meer mensen te bereiken die het duurzame, groenere speelplein ook omarmen. Die mensen kunnen dan ook helpen met een donatie. We kunnen het geld goed gebruiken om het speelplein van onze kinderen nóg mooier en beter in te richten.

Op de site https://whydonate.nl/fundraising/een-duurzaam-groen-speelplein/nl kunt u uw eventuele bijdrage gemakkelijk, veilig en indien gewenst anoniem overmaken. Zodra er beelden van de tekentafel komen willen we deze graag delen.

Rob vervolgt: ‘we zouden het fijn vinden als dit nieuws deelt via social media; Facebook, Twitter etc. Zo is ons bereik nog groter. De drie hoogste giften worden beloond met een maaltijd die bereid wordt in ons nieuwe kookcafé. Mensen die een forse bijdrage willen leveren kunnen het anbi-nummer van WIJ de Venen gebruiken om dit van de belasting af te trekken. Dat maakt het wellicht nog aantrekkelijker.’

De eerste donaties zijn al gedaan. Wie volgt? Lukt het om met elkaar een prachtig, duurzaam, leuk, uitdagend en vooral groen plein te realiseren? Wat zou dat fantastisch zijn!

Artikel bron: ter Does