Boeiende presentatie in het Alzheimercafé

Maandagavond 28 november gaf Karin Schokker, docent verpleegkunde, gezondheidszorg en welzijn, een boeiende en leerzame presentatie in het Alzheimer café in Woubrugge.

Karin vertelde over de opbouw en de groei van het brein, dat bestaat uit het emotionele en het denkend brein. Ze gaf uitleg over wat er in het brein gebeurd als mensen dementie krijgen. Voornamelijk het denkend brein wordt aangedaan waardoor veel vaardigheden verloren gaan. Het gevoel ofwel het emotionele gedeelte blijft wel intact. Middels een duidelijke visuele presentatie was de presentatie van Karin goed te volgen.

11

Na de pauze was er gelegenheid om vragen te stellen. Van dit moment werd dan ook ruimschoots gebruik gemaakt. Aan het einde van de avond kreeg iedereen de presentatie op een usb-stick mee zodat men het thuis nog eens rustig kon bekijken. De reacties op de presentatie waren erg positief.

21

Bent u niet in de gelegenheid geweest om deze avond bij te wonen? Dan bent u op 19 december van harte welkom in het Alzheimercafé van Nieuwkoop.
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Trefpunt S.V., Drielstraat 4 , in Zevenhoven
Aanmelden niet nodig, toegang gratis.

Auteur: De Driemaster
Foto bron: De Driemaster