Bloemencorso hoogtepunt van kermisweek

Roelofarendsveen – Het bloemencorso zaterdag 22 september was opnieuw het hoogtepunt van de veense kermisweek. Een prachtig gekleurde stoet van 95 deelnemers in allerlei maten en uitvoeringen trok zaterdag vanaf het Zuideinde naar de Sotaweg en vervolgens door Oude Wetering bewonderd en toegejuicht door duizenden toeschouwers.

Voor sommigen was het de mooiste optocht sinds jaren waar jong en oud met hart en ziel aan hadden gewerkt. Een prachtig afwisselende optocht met 35 fietsjes en 30 kleine karretjes versierd door de jongeren kinderen afgewisseld met 10 grote praalwagens, 6 verenigingen, 3 scholen, 7 reclame wagens en 3 speciale acts. In de verschillende categorieën zijn prijzen te winnen en de mooiste praalwagen krijgt de grote wisselbeker, die ging naar de familie Klein met ‘Corso Cruise’, zij kregen ook de publieksprijs.

En natuurlijk ontbrak het ook deze keer weer niet aan kritische noten over het reilen en zeilen van de gemeente op de praalwagens. Vooral de woningbouw met weinig of geen moest groen is een doorn in het oog. Met een glimlach hoort het er allemaal bij. Het is een mooie afsluiting van een fantastisch Oranjefeest waar het Oranjecomité Juliana trots op kan zijn.

een foto impressie:

Auteur: Job