Biljartvereniging RBV bestaat 50 jaar, reden voor een feestje

Leimuiden – Een aantal dingen zijn al georganiseerd zoals de GD Artistiek en de feestavond , maar het absolute hoogtepunt was het bezoek van Dick Jaspers.
Nederlands, Europees, Wereldkampioen driebanden, meerdere wereldbekers op zijn naam, een prijzenkast die uitpuilt. Onlangs presteerde hij in de Duitse competitie iets unieks, 40 driebanders in 4 beurten, zijn tegenstander stond nog op nul. Dick ging uit met een serie van 22 en moest helaas stoppen, de 40 was bereikt.

Donderdag 15 maart gaf hij een puike demonstratie bij RBV in Biljartzaal Keijzer, na zijn eigen demo gaf hij wat onderwijs aan wat leden, waarna hij een aantal demonstratiepartijen speelde. Mooi om te zien hoe onder de indruk het publiek was, terwijl Dick dat was van de kwaliteit van biljartzaal Keijzer.

Dick staat aan de vooravond van zijn bijzonderste toernooi ooit, in augustus speelt hij in Amerika met de 12 beste driebanders ter wereld een toernooi, de winnaar wint 150.000 euro. Als hij wint, komt ie weer terug, om een rondje geven in Leimuiden.

RBV bestaat dus 50 jaar en is met meer dan 50 actieve leden nog altijd springlevend, aanwas is welkom. Op maandagavond, donderdagavond, vrijdagmiddag (dagrecreanten) en zaterdagmiddag zijn er mogelijkheden om de biljartsport te beoefenen. Daarnaast kan men 6 dagen per week terecht in biljartzaal Keijzer aan de Dorpsstraat 30 te Leimuiden.

Artikel bron: RBV
Foto bron: RBV