Bibliotheek verhuist dit najaar naar Brede School Kaskade

Roelofarendsveen – De Bibliotheek Rijn en Venen heeft in overleg met De Driemaster besloten om te verhuizen naar Brede School Kaskade in Roelofarendsveen. Er is vooral gezocht naar een betaalbare laagdrempelige locatie waar langdurig gebruik gemaakt van kan worden door alle doelgroepen.

Iedereen is welkom
Niet alleen kinderen, maar ook hun ouders en de ouderen in Roelofarendsveen zijn weer welkom in deze nieuwe locatie. Naast het lenen van materialen blijft de bibliotheek ook een plek om te ontmoeten, te leren en talenten te ontwikkelen. Daar hoeven mensen geen lid van de bibliotheek voor te zijn.

Basisvaardigheden
Er komt veel aandacht voor het Taalhuis en de basisvaardigheden. Om mee te doen in de maatschappij zijn lezen, schrijven en digitale vaardigheden van groot belang.

Samenwerking
De bibliotheek werkt nauw samen met diverse maatschappelijke partners, scholen en bedrijven. Door haar verhuizing naar Kaskade zal de samenwerking met Basisschool de Kiem en Kindkracht 0/12 nog verder geïntensiveerd worden.

Planning
Er wordt naar gestreefd nog dit najaar te verhuizen. Een precieze datum is nog niet bekend. Tot die tijd blijft de bibliotheek open in het huidige pand aan de Wilgenstraat en zal met zo min mogelijk overlast voor haar gebruikers verhuizen. Zodra er meer informatie bekend is wordt iedereen tijdig geïnformeerd.

Artikel bron: Rijn en Venen