Bewoners tegen bouw woningen op Schoolbaan

Roelofarendsveen – De publieke tribune in de raadszaal van het gemeentehuis was dinsdagavond 20 september gevuld met bewoners uit de omgeving van de Schoolbaan om zich te laten informeren over de plannen van B&W voor de bouw van 25-30 appartementen op het parkeerterrein.  Zonder uitzondering was men, om verschillende redenen, tegen de bouw.

De gemeente is naarstig op zoek naar locaties voor de bouw van extra sociale woningbouw omdat de druk vanuit het rijk voor het treffen van voorzieningen voor o.a. statushouders toeneemt. Ook de gemeente Kaag en Braassem zijn verplicht die te huisvesten en omdat de wachttijd voor sociale huurwoningen nu al 5 jaar is moet er echt iets extra’s gebeuren om de wachttijd niet op te laten lopen tot 7 a 9 jaar. Dus betoogde wethouder Floris Schoonderwoerd dat elke bouwlocatie wordt onderzocht. In opdracht van de raad maakt het bouwen op de Schoolbaan daar onderdeel vanuit.

De omwonenden van de Schoolbaan zagen dat toch wel anders. Zij wezen de gemeente erop dat het plein gebruikt wordt als parkeerplaats voor (vracht)auto’s, markt en sociale bijeenkomsten en daarnaast moet eerst de grond gesaneerd worden vanwege de vervuiling. Natuurlijk was dat bij de gemeente bekend en moet het worden opgelost, maar vroeg een inspreker: waarom is het huidige woonplezier van ons daarin niet meegenomen. De ruim vijftig aanwezigen konden zich absoluut niet vinden in een onderzoek op die plek. En het is net als overal, er mag wel gebouwd worden maar wel als ik er maar geen overlast van heb.

Schoonderwoerd benadrukte nog een keer dat het voor de besluitvorming in de raad op 10 oktober het van belang is dat alle argumenten zijn uitgewisseld zodat de raad een weloverwogen besluit kan nemen. Het betreft nu deze zoeklocatie maar alternatieven zijn welkom. De raad besluit uiteindelijk.

Auteur: Job Grovenstein