Bewolkt met soms motregen

Regio – Vandaag blijft het erg zacht en wordt het 12 tot 14 graden. Het is dan wisselvallig met een vrij stevige wind en ‘s middags in het noordwesten soms zon. De dagen daarna trekken veel buien over het land en gaat de temperatuur omlaag. Daarbij kan het donderdag stevig waaien.

Vandaag is het in de ochtend overwegend bewolkt en valt nog steeds lichte regen en motregen.

In de middag blijft het in het zuidoosten bewolkt en regenachtig. In de noordwestelijke helft zijn er ook droge perioden waarin de zon soms doorbreekt.

Met 12 graden in het noorden en 13-14 in het midden en zuiden wordt het de warmste dag van de week. Normaal is het half november een graad of 9. De zuidwestelijke wind is matig in het binnenland tot (vrij) krachtig in de kustgebieden.

In de avond en nacht neemt ook in het noordwesten de kans op regen weer toe.

Donderdag wordt een onstuimige herfstdag. Er zijn veel buien met in de kustprovincies kans op onweer en de zon laat zich weinig zien. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en aan de kust waait het hard met kans op zware windstoten. Ook in de avond en nacht blijft het onstuimig en nat. Het wordt 9 graden in het noordoosten tot 12 in het zuidwesten.

Vrijdag hebben we met 8-10 graden een normale temperatuur voor de tijd van het jaar. Het blijft wisselvallig met verspreid over het land buien, maar vooral in de middag kunnen we ook zon verwachten. De wind is afgenomen naar matig boven land tot (vrij) krachtig aan zee.

Zaterdag is het in de vroege ochtend met 3-5 graden fris en ‘s middags wordt het 7-8 graden. Er valt minder neerslag en af en toe schijnt de zon. De dagen daarna wordt het waarschijnlijk wisselvalliger met 9 tot 12 graden en vooral zondag een stevige wind.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen