Bewolkt met lokaal neerslag

Regio – Komende dagen is het overwegend bewolkt en fris met soms een spatje regen. In het weekend stijgt de temperatuur naar 13-17 graden.

Vandaag blijven we te maken houden met veel wolkenvelden waaruit plaatselijk een spatje valt. In de middag breekt heel lokaal de zon even door en met 10 graden in Zuid-Limburg tot 12 in het westen van het land is het een paar graden kouder dan normaal. De meest matige oostenwind maakt het nog frisser.

In de avond wordt het op veel plaatsen droog. Alleen het noordelijk kustgebied blijft kans houden op een enkel spatje. In het binnenland daalt de temperatuur naar 4 graden, aan de kust is het een graad of 8.

Donderdag breekt net wat vaker de zon door, maar ook dan hebben we de hele dag te maken met wolkenvelden. Op de meeste plaatsen blijft het droog, mogelijk valt in het noordoosten plaatselijk een spatje regen. De oostenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust en dan is het met 12 graden best fris.

Vrijdag begint de dag overwegend bewolkt en droog. In de late middag stijgt in het zuiden de kans op regen en in de avond kan ook in het midden lichte neerslag vallen.

In het weekend gaat de temperatuur een paar graden omhoog met op zondag 13 graden in het noorden tot 17 in het zuiden. Daarbij is er zaterdag overdag veel bewolking met af en toe lichte (mot)regen. Zondag blijft het droog en zijn er ook perioden met zon.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen