Bewolking en natte sneeuw

Regio – Komende dagen blijft het koud en valt af en toe regen of natte sneeuw. Later in de week stijgt de temperatuur een paar graden, maar het blijft wisselvallig.

Vandaag is er een mix van wolken en zon en een enkele bui. Met 4 graden in het noorden tot 9 graden in het zuidwesten is het nog altijd vrij koud voor de tijd van het jaar.

In het noordoosten blijft het dit weekend waarschijnlijk vrij koud met maxima rond een graad of 3 en slechts een enkele bui. ’s Nachts vriest het daar licht. In Zeeland wordt het dit weekend een graad of 8 en stijgt de kans op regen. Een neerslagfront dringt vanuit het zuidwesten op. Hoe ver de zachte lucht en de regen het land intrekken is nog niet duidelijk. In het midden van het land is de kans op koud en overwegend droog weer echter net iets groter dan de kans op zacht en nat weer. Het wordt spannend of het bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis droog blijft.

De weersituatie begin volgende week is duidelijker. Relatief zachte lucht stroomt dan vanuit het westen over het land. Het warmt op naar 8 graden in Groningen tot 11 in Zeeland. Daarbij overheerst volgende week de bewolking en regent het vaak.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen