Beter nazomerweer op komst

Regio – Nog even doorbijten, maar de herfst wordt echt droger. Na woensdag keert vrij zonnig nazomerweer terug en in het weekend kan het zelfs 20 graden worden.

wolken3

Vanochtend (maandag) trekken wolkenvelden over het land, maar soms zijn er ook zonnige momenten. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking verder toe en wordt het overwegend grijs. Verspreid over het land kan een bui ontstaan. Het kwik loopt op naar 14 graden in het noordoosten tot 16 in Zeeland. Hiermee is het iets te koud voor de tijd van het jaar. Er staat een overwegend matige westenwind. In het noordwesten waait het vrij krachtig tot krachtig (5-6 Bft.).

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en in het hele land is een spat regen mogelijk. De minima komen uit op 11-13 graden.

Dinsdag lijkt ook weer een grijze dag te worden. De ochtend start nog droog, maar vanuit het westen nadert een regengebied ons land. In de middag zijn er perioden met lichte regen of motregen. De middagtemperatuur komt uit op 14 graden in Groningen tot lokaal 17 in het zuidwesten. Het waait stevig met in het binnenland een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.). Het wordt al met al een echte onstuimige herfstdag.

Ook woensdag hebben we nog te maken met vrij veel wind. Opnieuw heeft bewolking de overhand, maar mogelijk breekt in het zuiden de zon soms door. Het kwik stijgt naar 16-18 graden, maar door de wind is het voor het gevoel een paar graden kouder. In het hele land is kans op een enkele bui.

De dagen daarna laten we het winderige, natte en grijze herfstweer (tijdelijk) achter ons. De zon is regelmatig te zien en op een enkele bui na blijft het droog. De middagtemperaturen komen nog iets hoger uit en in het weekend kan het in het zuidoosten 20 graden worden. Daarmee is het een paar graden te zacht voor de tijd van het jaar, maar zacht en vrij zonnig nazomerweer is onderweg.

Bron: weeronline