Bestuurder na achtervolging aangehouden

Hoogmade – Bestuurder aangehouden in Hoogmade na achtervolging, passagier na 2 uur op vermoedelijk gestolen fiets in Woubrugge.

Het was vrijdagavond snel duidelijk dat de bestuurder van een personenauto op de snelweg A4 niet gecontroleerd wilde worden. Nadat de hij een volgteken had gekregen besloot de bestuurder in plaats van de politieauto te volgen naar de afrit Roelofarendsveen er volgas vandoor te gaan en op het laatste moment weer de snelweg op te rijden.

achtervolging

Dat de bestuurder er alles aan was gelegen om te ontkomen bleek wel nadat hij met hoge snelheid diverse auto’s inhaalde over de vluchtstrook en op de afrit Hoogmade / Leiderdorp bijna een aanrijding veroorzaakte.

Met hoge snelheid vervolgde de bestuurder zijn weg om via de provincialeweg N446 Hoogmade in te rijden.

In Hoogmade reed de bestuurder dusdanig hard over drempels dat de auto los kwam van de grond en dat bij het neerkomen er vonken van de auto spatten.

Uiteindelijk sprong de bestuurder op het doodlopende stuk van de van Alcmaerlaan uit de nog rijdende auto en vluchtte te voet verder.

Na een korte achtervolging te voet kon de agent die op dat moment alleen reed de bestuurder aanhouden.

Op het politiebureau bleek waarom de bestuurder niet gecontroleerd wilde worden. De 40-jarige Joegoslaaf bleek namelijk nog een celstraf van 133 dagen te moeten uitzitten en stond ook nog gesignaleerd voor een inbraak. Buiten dat was hij ook ongewenst vreemdeling verklaard en mocht hij zich niet in Nederland bevinden.

De passagier werd ondanks een uitgebreide zoektocht in eerste instantie niet gevonden. Uiteindelijk werd hij na 2 uur zoeken op een vermoedelijk gestolen fiets in Woubrugge aangetroffen.

Deze 46-jarige man uit Joegoslavi├ź is hierop aangehouden. Naar zijn verblijfsstatus en de herkomst van de fiets wordt op dit moment onderzoek gedaan. Zie ook ons eerdere bericht.

Overigens zoeken wij nog een tas die de passagier uit de auto heeft meegenomen maar die wij nog niet hebben aangetroffen. Vermoedelijk heeft de passagier deze ergens in Hoogmade achter gelaten.

Heeft u hierover informatie of weet u van wie de fiets is dan verzoeken wij u contact op te nemen via 0900-8844 of ons een priv├ębericht via facebook te sturen.