Benefietwedstrijd ROAC – Feijenoord voor KWF kankerbestrijding

Rijpwetering – Zaterdag 5 mei organiseerde Sportvereniging ROAC een bevrijdingsfeest. Er was een sponsorloop en een feestavond, maar ook een benefietwedstrijd. Deze voetbalwedstrijd werd niet gespeeld door een team van ROAC, maar door spelers die zich hadden ingekocht. Zij mochten een helft spelen tegen de tegenstander. Dat was niet zomaar en tegenstander, nee de evenementencommissie had Oud Feyenoord weten te strikken. Feyenoord was naar Rijpwetering gekomen met spelers als Ben Wijnstekers, Peter Houtman, Royston Drenthe, Mike Obiku en Henk Vos. Iets later dan gepland verrichtte Kiomi Klein de aftrap. Zij was pupil van de week. De opbrengst van deze sponsorloop, waarbij Sasha Sleijser het meeste geld had opgehaald, en de entreegelden voor de wedstrijd komen ten goede aan KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society.

De eerste kans was voor ROAC, maar de stift die over de keeper heen zou moeten, belandde in handen van keeper Edwin van Zwieteren. Na een klein kwartiertje kreeg Feyenoord een penalty. Peter Barendse stuurde keeper Van der Poel de verkeerde hoek in. 0-1 dus. Nog voor de rust liep Feyenoord uit naar een 0-3 voorsprong.

In de rust wisselde trainer Hein Leliveld alle 11 de spelers van ROAC. Dat wierp meteen zijn vruchten af. Terwijl het grootste gedeelte van de toeschouwers nog in de kantine stond, scoorde ROAC de 1-3. Het spel golfde op en neer en was bij vlagen stevig, maar fair. Feyenoord wisselde onder andere Wijnstekers voor Peter Houtman. De stadionspeaker van Feyenoord liet zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. Zijn omhaal verdiende meer dan dat de bal een metertje naast ging.

Na 70 minuten blies de scheidsrechter voor het eindsignaal en konden de fans het veld op om handtekeningen en foto’s te scoren en kon de 3e helft beginnen…

Artikel bron: KenBnieuws