Beeldenstorm en de Raad van Beroerten in Hoogmade en Woubrugge

Hoogmade/Woubrugge – Op maandag 12 juni a.s. (vanaf ca. 20.30 uur) geeft Sander Wassing na de Algemene Ledenvergadering  van de Historische Vereniging O.C. van Hemessen een lezing in Café Die Twee, Bateweg 78. Onderwerp is de Beeldenstorm (1566) , en de gevolgen daarvan in onze regio.

“We zijn snel geneigd te denken dat het allemaal wel meeviel in de kleinere plaatsen, maar als je in de geschiedenis duikt zie je al snel wat de Beeldenstorm ook voor kleinere plaatsen betekende.  De Beeldenstorm ging eigenlijk aan geen enkele plaats helemaal voorbij,” zegt Wassing erover.

In zijn lezing, die is toegespitst op Hoogmade en Woubrugge, vertelt hij over de gevolgen voor onze omgeving en geeft hij antwoorden op vragen als ‘Hielden de inwoners van Jacobswoude zich afzijdig van alle onrust rondom de Beeldenstorm?’

Sander Wassing studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden (B.A. 2012). Hij studeerde af op de Beeldenstorm. In 2013 behaalde hij zijn master Europese geschiedenis. Hij geeft lezingen, publiceert en verricht historisch onderzoek.

Vergadering en lezing zijn vrij toegankelijk.

 

Artikel bron: Historische Vereniging O.C. van Hemessen