Basisschool De Kinderkring gestart met de Bibliotheek op School

Voor Isa Egberts uit groep7B was woensdag 1 februari een bijzondere dag. Zij mocht het eerste boek lenen uit de nieuwe schoolbibliotheek van Basisschool De Kinderkring in Woubrugge. “Nu kunnen we eindelijk die leuke boeken lenen!”.
Al een aantal keren was Isa in de weken ervoor om een hoekje komen kijken terwijl de leesconsulentes van de Bibliotheek Rijn en Venen en de vrijwillige biebmoeders de boeken aan het koppelen waren. Er is in de weken voor de opening hard gewerkt om een strenge selectie te maken in de bestaande collectie, de aankoop van 450 nieuwe boeken te realiseren en alle boeken in het systeem in te voeren.

2._Isa_Egberts_leent_het_eerste_boek[1]
Isa Egberts leent het eerste boek in de bibliotheek van De Kinderkring

Boeken lenen en meer!
Nu schoolbibliotheek is gerealiseerd kan er verder worden gewerkt aan het uitrollen van activiteiten als Vrij lezen, boekpromotie en leesbevordering. De leescoördinatoren van De Kinderkring zijn gestart met een cursus Open Boek om het leesbeleid te waarborgen. Via een monitor worden leerkrachten, kinderen en de leescoördinatoren en de leesconsulent jaarlijks bevraagd over hun lees- en leengedrag. Aan de hand van die uitslagen beslist de schoolleiding waarop de focus in het volgend schooljaar ligt.

Biebpasje
Tijdens de opening ontving de school een mooi boek van de Bibliotheek Rijn en Venen en alle kinderen kregen hun biebpasje uitgereikt waarmee ze ook boeken kunnen lenen in de Bibliotheek in Alphen aan den Rijn. Alle leerlingen krijgen een instructie over het gebruik van het catalogusprogramma Schoolwise.

1._De_bibliotheek_op_school_Kinderkring_Woubrugge[1]
De nieuwe Bibliotheek op School in De Kinderkring in Woubrugge.

De bibliotheek op school
De bibliotheek op school is een samenwerkingsverband tussen gemeente, school en de bibliotheek. Het groeiprogramma is afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de school en gericht op het bevorderen van leesplezier en het stimuleren van de taalontwikkeling. De Bibliotheek op School in De Kinderkring in Woubrugge is de 11e school van Bibliotheek Rijn en Venen.

Auteur: Bibliotheek Rijn en Venen
Foto bron: Bibliotheek Rijn en Venen