Autoinbraken in Leimuiden

Leimuiden – In de avond/nacht van zondag 11 op maandag 12 september hebben er twee autoinbraken in Leimuiden plaats gevonden.

autoinbraak

Op de Prunusstraat is er tussen 21:00 en 07:45 ingebroken. Tussen 21:00 en 08:15 uur is er in een auto ingebroken op de Watersnip.

Heeft u tussen genoemde tijdstippen iets gezien of gehoord wat met deze inbraken te maken kan hebben of heeft u andere informatie, bel dan politie Kaag en Braassem via 0900-8844.

Hoe voorkomt u een autoinbraak?

Parkeer op een goed verlichte plaats. Zo hebben anderen zicht op uw auto. Verwijder altijd de afdruk van de zuignap (navigatiesysteem) van de voorruit.

Dieven zoeken ook onder uw stoel, berg daar dus niets op. Sluit de auto altijd af. Haal de radio (of het ‘frontje’) uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto.

Laat nooit kostbaarheden zoals een camera, telefoon, koffer, autopapieren, geld, cheques en creditcards in de auto achter. Laat ook geen andere spullen, zoals een boodschappentas en kleding zichtbaar in de auto achter. Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open.

Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af. Registreer waardevolle bezittingen zoals de cd-speler, autotelefoon en dergelijke. Noteer de gegevens.

Wat verwacht de politie van u?

Ziet u iets verdachts meldt dit dan altijd bij de politie. Dit kan via het algemeen telefoonnummer 0900-8844 of bij spoed via 112. Ook kunt u geheel anoniem een melding maken bij de onafhankelijke stichting Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis). Doe altijd aangifte van autoinbraak!

Voor preventietips zie ook: www.stavc.nl

Artikel bron: Politie KenB
Foto bron: Politie KenB