Alzheimercafé in Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Op maandag 26 september wordt er in Kaag en Braassem weer een Alzheimercafé georganiseerd!Op 24 oktober in Nieuwkoop.

Alzheimer cafe 1

Iedereen vergeet wel eens iets, maar bij mensen met een dementie verdwijnt informatie langzaam maar zeker helemaal uit het geheugen. Namen van bekenden worden vergeten en in een later stadium kan het zijn dat familieleden niet meer herkend worden. Mensen met dementie kunnen verdwalen in een bekende omgeving en vergeten dingen die ze in de loop van het leven hebben geleerd, bijvoorbeeld hoe je een boterham moet smeren.

Het Alzheimercafé is voor mensen met dementie en hun geliefde, om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Naast een ontmoetingsmoment is het Alzheimercafé ook een moment om geïnformeerd te worden over dementie. Het Alzheimercafé heeft daarom elke keer een ander thema.

Het Alzheimercafé op maandag 26 september het thema: “Hoe herkent u dementie?”. Een huisarts vertelt deze avond over de eerste tekenen, verschijnselen, kenmerken en signalen van dementie.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.
Tijd: 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Woudsoord, Weteringspad 3, Woubrugge

Mocht u op maandag 26 september verhinderd zijn dan kunt u ook op maandag 24 oktober ook naar het Alzheimercafé van Nieuwkoop.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Kaleidoskoop, Verbinding 2, Nieuwkoop