Alzheimer Café in Leiden

Regio – In SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298 te Leiden is donderdag 12 oktober Alzheimer café.

Opening Alzheimer Cafe Peelland

Bezoekers van een Café (archieffoto: Alzheimer Nederland)

De “kroegbazen” Martine Heruer en Joke Vos heten belangstellenden van harte welkom, de zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30 uur.

Dementie is een verzamelnaam voor verschillende ziektes die de hersenen aantasten en waardoor iemand steeds verder achteruitgaat in functioneren. Er zijn meer dan vijftig vormen van dementie. De ziekte van Alzheimer is de bekendste en meest voorkomende vorm van dementie. Ongeveer zeventig procent van de mensen met dementie heeft de ziekte van Alzheimer.

In het Alzheimer Café komt Specialist Ouderengeneeskunde Renée Haas-Visser uitleg geven over de vormen van dementie en welke symptomen erbij voorkomen. Hoe wordt de diagnose gesteld en welke oorzaken komen zoal voor? Hoe heeft een bepaald ziektebeeld effect op de beperkingen die optreden?

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Tijdens deze avonden is er altijd live muziek. Dit keer Annelies Verbecke.