Alle tuinen groen; gemeente doet mee aan Operatie Steenbreek

Kaag en Braassem – Vanaf 1 januari is de gemeente deelnemer aan de landelijke publiekscampagne van Operatie Steenbreek. Het doel van deze actie is het tegengaan van de verstening in de tuin en inwoners bewust maken van de nadelige gevolgen ervan.

Nu het aantal hevige hoosbuien meer en meer toeneemt, kampen we steeds vaker met wateroverlast. Door de vele verhardingen komen riolen onder druk te staan en lopen straten onder. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, vlinders, bijen en andere dieren, dus meer groene tuinen leveren een goede bijdrage aan de natuur.

Wethouder Peters: “Met Operatie Steenbreek laat de gemeente zien dat er tal van mogelijkheden zijn voor een groene tuin. Ook die weinig onderhoud vergen”. De acties van Operatie Steenbreek zijn erop gericht het bewustzijn te vergroten en inwoners te ondersteunen bij de vergroening van hun tuin. In de loop van de komende jaren gaat u meer merken van de acties. Denk hierbij aan het inleveren van een stoeptegel, waar u een plantje voor terugkrijgt.

Meer informatie is nu ook al te vinden via www.operatiesteenbreek.nl.

Naast Kaag en Braassem doen nog 53 andere Nederlandse gemeenten mee aan Operatie Steenbreek waaronder gemeente Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp.

Artikel bron: gem. KenB