Alieke Hoogenboom derde bij de dames marathon

Regio – De 27e marathon van Leiden is weer een succes geworden. De organisatie had opnieuw gekozen om een groot gedeelte van de route door de landelijke gemeente Kaag en Braassem te laten gaan. Een formule die goed bevalt met een enthousiast publiek die de lopers onafgebroken aanmoedigen bij het mooie voorjaarsweer. Alieke Hoogenboom uit Roelofarendsveen behoorde niet tot de favorieten maar toch wist zij zich naar een fantastische derde plaats bij de dames te knokken een  tijd van 3.07.23. Zij moest Suzan Nieman voor zich dulden in 3.03.37 en de winnares Jemila Wortesa Shur uit Ethiopië in 2.37.32. Met afstand de beste dus.

2017 (3) (Small)

Jemila Wortesa Shur uit Ethiopië bij de Hoogmadense molen

Bij de heren werd het podium bezet door Ethiopië.  Zij hebben bijna de hele wedstrijd de kopgroep gevormd door de dorpen in de gemeente. Tsgabu Gebremairam Kahsay eindigde op de eerste plaats in 02:18:49.00.  Terefe Seifu Amuma werd tweede in 02:20:21.00 en
Degefa Yohannese Lafebo derde in 02:24:14.00.

2017 (2) (Small)

De kopgroep Ethiopiërs bij het punt van de halve marathon

De dorpen in de gemeente probeerden zonder uitzondering de lopers van de lange afstanden zo goed als mogelijk te ondersteunen, ieder op hun eigen manier. Maar opnieuw was het Oud Ade die het grootst aanpakte. Nu was het Duitsland wat in de schijnwerper stond en de dorpelingen die zich in lederhosen. Het kan niet anders dat zij opnieuw de Bartlehiem bokaal winnen.

P1050750 (Small)

Oud Ade pakt uit

Auteur: Job Grovenstein