Alcohol College voor jongeren

alcoholgebruikOm jongeren duidelijk te maken waarom het beter voor ze is dat zij nog geen alcohol mogen drinken wordt er in Kaag en Braassem een Alcohol College gegeven.
De Veense kermis komt er weer aan en zoals velen weten van de voorgaande jaren betekent dit dat er weer veel alcohol gedronken wordt. Ook de jongeren die nog geen alcohol mogen drinken, weten dit. Door de invoering van de nieuwe wet waarin vastgesteld is dat jongeren tot 18 jaar geen alcohol mogen kopen en consumeren is het aantal jongeren tussen de 12 -16 jaar over het algemeen minder gaan drinken. Helaas is er een toename van het aandeel binge drinkers te zien. (Trimbos: drugsmonitor 2015). Binge drinken wil zeggen, het drinken van vijf glazen alcohol of meer tijdens één enkele gelegenheid.Om jongeren duidelijk te maken waarom het beter voor ze is dat zij nog geen alcohol mogen drinken zal er naast het programma van de gezondheidsbevorderaars van de GGD op scholen dit jaar in Kaag en Braasem een “Alcohol College” gegeven worden aan de vierde klassen van het Bona Ventura. Tijdens dit college zullen de risico’s van het gebruik van alcohol worden aangestipt voor het begin van de Veense Kermis. Onderwerpen als alcohol en de hersenen, alcohol en sport, alcohol en verkeer, alcohol en seks en de risico’s van binge drinken passeren de revue. Wij bespreken deze punten en zijn ook erg benieuwd naar de ideeën van de jongeren hierover.

Zit jij niet op het Bona Ventura, maar zou jij ook graag naar een Alcohol College toe gaan? Deze mogelijkheid is er. Op donderdag 15 september wordt er in de Hangout een Alcohol College georganiseerd voor alle jongeren.

Tijd: 19:30 uur tot 21:00 uur
Locatie: De Hangout in Het Farm, Weteringlaan 20 in Oude Wetering

Aanmelden?

Fé Bloema
E-mail: fe.bloema@brijder.nl

Artikel bron: De Driemaster Kaag en Braassem